Rozbicie 100 kotletów to męczące i pracochłonne zajęcie. Zależy Ci na efektywności, jakości i oszczędności czasu? Poznaj trzy kluczowe zalety, które sprawią, że tradycyjny tłuczek do mięsa zastąpisz kotleciarką elektryczną.
Jednolite i równomierne rozbicie mięsa
Kotleciarka elektryczna zapewnia jednolite i równomierne rozbicie mięsa na kotlety, steki lub bitki. Precyzyjny mechanizm nacinająco-formujący, w przeciwieństwie do tłuczka, nie tylko zmiękcza wsad, ale też zachowuje zawarte w nim naturalne soki. Wcześniejsze namoczenie mięsa w marynacie jeszcze bardziej podniesie jego walory smakowe. W porównaniu do tradycyjnego tłuczka, kotleciarka gwarantuje doskonały efekt końcowy - teksturę bez żadnych nierówności. Wysmażenie idealnego kotleta lub steku staje się proste.
Oszczędność czasu
Dzięki wysokiej prędkości obrotowej ostrzy, proces rozbijania i zmiękczania mięsa staje się znacznie szybszy i bardziej efektywny. Możesz przygotować większą ilość kotletów, steków lub bitek w krótszym czasie (nawet 400 sztuk na godzinę), co nie tylko zwiększa wydajność Twojej kuchni, ale także pozwala obsłużyć większą liczbę gości.
Higiena i bezpieczeństwo
Kotleciarka elektryczna zapewnia higieniczne warunki pracy. Ryzyko zakażenia jest dużo mniejsze, jak przy ręcznym rozbijaniu, ponieważ pracownik nie ma ciągłego kontaktu z surowym mięsem. Wystarczy wsadzić je do otworu w górnej części urządzenia, a po rozbiciu wyłożyć na talerz lub do pojemnika GN. To zwiększa poziom bezpieczeństwa żywnościowego na stanowisku mięsnym i minimalizuje ryzyko zakażeń.
A więc
Dzięki kotleciarce elektrycznej nie musisz już męczyć się przygotowując mięso na kotlety. Maszyna zrobi to lepiej i o wiele szybciej. W restauracjach lub barach wydających wiele potraw z kotletem, stekiem lub bitką w roli głównej, kotleciarka jest niezastąpionym urządzeniem.