Garnki

Garnek Niski 3,3 l | Ø 20 x 10,5 cm | Premium Line Garnek Niski 3,3 l | Ø 20 x 10,5 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 99,63 zł (netto: 81,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Garnek Niski 5 l | Ø 24 x 11 cm | Premium Line Garnek Niski 5 l | Ø 24 x 11 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 132,84 zł (netto: 108,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Garnek Niski 8 l | Ø 28 x 13 cm | Premium Line Garnek Niski 8 l | Ø 28 x 13 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 177,12 zł (netto: 144,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Garnek Niski 12,9 l | Ø 32 x 16 cm | Premium Line Garnek Niski 12,9 l | Ø 32 x 16 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 276,75 zł (netto: 225,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Garnek Niski 18,3 l | Ø 36 x 18 cm | Premium Line Garnek Niski 18,3 l | Ø 36 x 18 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 375,15 zł (netto: 305,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Garnek Niski 31,4 l | Ø 40 x 25 cm | Premium Line Garnek Niski 31,4 l | Ø 40 x 25 cm | Premium Line
Marka: STALGAST
Cena brutto: 489,54 zł (netto: 398,00 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Jak wybrać garnek gastronomiczny?

Wybierając garnek do profesjonalnej kuchni, należy zwrócić uwagę na następujące parametryi:

  • pojemność garnka - musi być wystarczająca do ugotowania zaplanowanej ilości wkładu
  • średnica - im większa kuchnia, tym większa średnica garnka; jeden duży garnek może zablokować pozostałe palniki lub pola grzewcze
  • wysokość - należy dostosować do wielkości gotowanego wkładu
  • budowa dna garnka - najlepsze jest wielowarstwowe, ze stali nierdzewnej i aluminium; taka budowa dna zapewnia równomierne i szybkie rozprowadzania ciepła oraz przyspieszenie procesu gotowania
  • budowa ścianek i dna - konstrukcja 3-warstwowego dna i ścianek zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła; dzięki zastosowanej technologii potrawy szybko się nagrzewają i nie przypalają się; ten typ garnka jest szczególnie polecany do mleka, sosów i potraw zawiesistych
  • materiał wykonania - garnki wykonane ze stali nierdzewnej są mniej podatne na działanie składników gotowanych potraw i łatwe w utrzymaniu higieny, garnki aluminiowe za to lepiej przewodzą ciepło, lecz szybko pokrywają się nalotem
  • uchwyty garnka - w profesjonalnym garnku powinny być nienagrzewające się, żeby nie parzyły dłoni oraz wzmocnione, szczególnie przy dużych objętościach
  • pokrywka - świetnie, gdy jest w komplecie, lecz nie zawsze trzeba jej używać; nieużywana zajmuje cenne miejsce w kuchni
  • oznaczenia - często na spodzie garnka znajdują się ikonki z ważnymi informacjami, mówiącymi o typach kuchenek, na których może być stosowany, czy można go myć w zmywarce itd.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 583 004 880
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl