















Bemar jest bardzo prostym urządzeniem gastronomicznym, które pozwala utrzymać odpowiednią temperaturę potraw. Istnieją modele podgrzewane za pomocą gazu oraz elektrycznie, które pozwalają nie tylko utrzymywać ciepło, ale też podgrzewać potrawy, które się w nich znajdują. Dobór odpowiedniego bemaru zwiększa funkcjonalność, wydajność oraz oszczędności lokalu gastronomicznego. Bardzo często stosuje się je w szpitalach, zakładach garmażeryjnych oraz wszędzie tam, gdzie trzeba utrzymać temperaturę jedzenia. Podczas wybierania bemaru należy zwrócić uwagę nie tylko na rodzaj podgrzewania, ale też na jego budowę, wielkość i ilość pojemników czy sterowanie (czy chcemy sterować temperaturą centralnie czy osobno w każdym pojemniku).
Czytaj więcej
Urządzenia Sous Vide pozwala przyrządzać potrawy w niskiej temperaturze. Jedzenie pakowane jest w plastikowe worki i gotowane w odpowiedniej temperaturze. Tak przygotowana żywność nie traci wartości odżywczych, zachowuje aromat i witaminy oraz jest soczysta i delikatna oraz jest równomiernie ugotowana. Kolejną niezaprzeczalną zaletą jest to, że potrawy mogą zostać przygotowane z kilkugodzinnym wyprzedzeniem. Podobnie do bemarów, umożliwiają utrzymanie temperatury potraw, dodatkowo urządzenia te posiadają możliwość regulacji temperatury.
W naszej ofercie posiadamy zarówno bemary jak i cyrkulatory do gotowania sous vide. Zachęcamy do zapoznania się z modelami i parametrami poszczególnych urządzeń. W przypadku jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu z działem klienta, który odpowie na nurtujące Państwa pytania i pozwoli wybrać najlepsze rozwiązanie.

