PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 10x GN1/1 SAPIENS 101 GAZOWY

SAGV101R
Dostępność: na zamówienie
Wysyłka: około 14 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 35 423,00 zł 35423.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 28 799,19 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
do przechowalni
Ocena: 0
Marka: LAINOX
Kod produktu: SAGV101R

Opis

 PIEC GAZOWY

Nowoczesny, wysokiej klasy, lecz prosty w obsłudze, piec konwekcyjno-parowy, przeznaczony do kuchni średnich i dużych restauracji. Zapewnia wysoką wydajność, szybkość oraz jakość przygotowywanych posiłków.

Zastosowane zasilanie gazowe pozwala osiągać doskonałe efekty przy niższych kosztach energii.

Parametry:

Pojemność
10 x GN 1/1
Odległość między prowadnicami
70 mm
Liczba porcji
80/150
Sposób zaparowania
bezpośredni natrysk
Zasilanie
gazowe + elektryczne / 230 V
Moc
18 kW (gazowa) + 1 kW (elektryczna)
Szerokość
930 mm
Głębokość
825 mm
Wysokość
1040 mm
Producent
Lainox (Włochy)
Linia
Sapiens
Model
SAGV101R

Tryby gotowania:

  • Tryb automatyczny (90 zapisanych programów).
  • Tryb własny - możliwość zaprogramowania 99 programów gotowania (do 9 cykli).
  • Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30°C do 300°C, tryb parowy w zakresie od 30°C do 130°C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30°C do 300°C.
  • Gotowanie ręczne w 4 cyklach w sekwencji automatycznej dla różnych trybów gotowania, utrzymania temperatury oraz sterowania wylotem pary.
  • Pieczenie z sondą.
  • Możliwość wyboru najczęściej używanych programów.

Zastosowane technologie:

 SOCZYSTE I MIĘKKIE POTRAWY
System Autoclima® firmy LAINOX automatycznie zarządza idealnym klimatem w komorze pieczenia. Temperatura i automatyczna kontrola wilgoci są zawsze idealnie dostosowane do pieczonego produktu. Gwarantowana soczystość i miękkość również w przypadku podgrzewania wcześniej przygotowanych potraw.
REDUKCJA UTRATY MASY PRODUKTÓW
W zależności od ilości i rodzaju produktu, SAPIENS optymalizuje i kontroluje dostawę energii utrzymując zawsze odpowiednią temperaturę pieczenia i eliminując jej wahania. Rezultatem jest niższe zużycie, do: 10% energii, 30% wody, 5% utraty masy produktu.
SUCHE I CHRUPIĄCE POTRAWY
Dzięki opatentowanemu systemowi Fast Dry® (aktywne osuszanie w komorze pieczenia do szybkiego suszenia) uzyskuje się idealną chrupkość i opieczenie produktów smażonych, grillowanych, ciast i chleba.
OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII I WODY
System Ecovapor gwarantuje redukcję zużycia wody i energii dzięki automatycznej kontroli stężenia pary w komorze pieczenia. Rezultatem jest oszczędność do: 10% energii, 50% wody, 10% pary.
DBAŁOŚĆ O ŚRODOWISKO
Dzięki nowemu systemowi modulacji palnika i (opatentowanemu) wymiennikowi o wysokiej skuteczności, eliminuje się straty mocy i ogranicza szkodliwe emisje. W rezultacie emisja CO2 oraz zużycie są mniejsze do 10%.

Wyposażenie: 

  • Alfanumeryczny wyświetlacz LED o wysokiej widoczności
  • Kolorowy wyświetlacz 2,4-calowy (LCD - TFT) do wizualizacji ulubionych i wstępnie ustawionych programów, zmiennej wentylacji, automatycznego mycia, menu i ustawień.
  • Wentylacja zmienna maksymalnie do 6 różnych prędkości. W szczególnych rodzajach pieczenia jest dostępna funkcja wentylacji impulsowej.
  • Pokrętła wybierz i potwierdź.
  • Port USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, pobierania/ładowania programów pieczenia.
  • Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem.
  • Sonda wielopunktowa Ø 3 mm.

Sterowanie: 

  • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie.
  • Automatycznie regulowane skraplanie pary.
  • Nawilżanie ręczne.
  • Oświetlenie czasowe.
  • Ręczne sterowanie kominem pieca.
  • Możliwość wyboru 6 prędkości wentylatora; pierwsze 3 prędkości powodują automatyczne zmniejszenie mocy.

Budowa:

  • Idealnie gładka, szczelna komora.
  • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło.
  • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie.
  • Współczynnik szczelności IPX5.

Wyposażenie opcjonalne (zapytaj):

  • Podstawa pod piec 223611.
  • LCS - automatyczny system myjący.
  • Drzwi otwierane na prawo.
  • Drzwi z 2-stopniowym systemem otwierania.
  • Sonda do sous-vide.
  • Sonda wielopunktowa.
  • Filtr tłuszczu.
  • Okap z wentylatorem.
  • Osłona cieplna na bok pieca, gdy piec stoi obok źródeł ciepła.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia:

Telefon: 58-300-48-80

email: sklep@a-bis.pl

Waluty
Producenci
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl