Piec Konwekcyjno-Parowy Stalgast SmartCook 11xGN 2/1 lub 22xGN 1/1 | 28,5 kW | Od ręki!

Piec Konwekcyjno-Parowy Stalgast SmartCook 11xGN 2/1
  • promocja
  • wyprzedaż
Dostępność: dostępny
Wysyłka: zazwyczaj 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 29 606,50 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna: 42 295,00 zł

29606.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 42 295,00 zł
Cena netto: 24 070,33 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna: 34 386,18 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 34 386,18 zł

Promocja trwa do 31 marca 2024

Cena katalogowa netto: 42 983,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

do przechowalni
Ocena: 0
Marka: STALGAST
Kod produktu: 9100055-S

Opis

Cena dotyczy 1 szt. z ekspozycji. Piec jest nowy, rok produkcji: 2022.

Piec o dużej pojemności, dużej wydajności i wysokiej mocy.  Prosta obsługa i możliwość zaprogramowania dużej liczby - 120 potraw świetnie sprawdzą się przy szybkiej produkcji posiłków. Wyposażony m.in. w 10-stopniową kontrolę prędkości wentylatorów, alarm na końcu cyklu pracy, wewnętrzne oświetlenie LED oraz kontrolę pary (programowalny komin). Wydajny system myjący z 3 automatycznymi programami, pozwala na utrzymanie pieca w czystości po zakończeniu pracy.

Przeznaczenie: duże lokale, wydające ponad 200 posiłków dziennie - stołówki, kantyny, garmaż, catering, szpitale, DPS-y, sale weselne.

11 x GN 2/1

Nr katalogowy:
9100055
Liczba półek:
11 x GN 2/1 lub 22 x GN 1/1
Odległość między prowadnicami:
~ 67 mm
Wymiary (WxDxH):
790 x 1280 x 1100 mm
Minimalna temperatura:
50°C
Maksymalna temperatura:
270°C
Waga:
160 kg
Zasilanie:
elektryczne
Moc:
28,5 kW
Napięcie:
400 V ~ 50/60 Hz

 

Seria pieców konwekcyjno-parowych Stalgast SmartCook jest wyposażona w elektroniczne sterowanie dotykowe. Każdy piec z tej serii posiada wbudowaną, spersonalizowaną książkę kucharską z 72 gotowymi programami w języku polskim wraz ze zdjęciami potraw. Książka ma możliwość edycji przez użytkownika. Razem można zapisać do 120 programów w 6 etapach gotowania każdy.

 

PARAMETRY TECHNICZNE

Sterowanie:
7 calowy elektroniczny, intuicyjny panel dotykowy,
umieszczony na drzwiach
Drzwi:
otwierane na lewo, klamka z prawej strony
Szyba w drzwiach:
podwójna, bezpieczna
Alarm na koniec cyklu pracy:
Wyłącznik drzwiowy:
Oświetlenie wewnętrzne:
LED
Przyłącze wody:
3/4"
Regulacja wilgotności:
0 - 100%
Funkcje pieca:
Steam Control, Clima Control, Multicook, All on Time, Delta T, HACCP
Sonda w komplecie:
System myjący:
✔ (3 automatyczne programy mycia)
Wymiary komory:
620x730x810 mm
Kontrola prędkości wentylatora:
10 stopniowa, rewers obrotów
Gwarancja:
2 lata (w celu uzyskania uprawnień z gwarancji urządzenie musi być zarejestrowane w okresie 30 dni od pierwszego uruchomienia na stronie https://stalgast.com/rejestracja )
Kontrola pary:
programowalny komin
Zasilanie:
elektryczne

FUNKCJE PIECA

120 PROGRAMÓW PO 6 ETAPÓW
Piec daje możliwość pracy na 120 programach
w aż 6 etapach.
KSIĄŻKA KUCHARSKA
Wszystkie piece ze sterowaniem dotykowym po-
siadają zainstalowaną książkę kucharską. Linia
Stalgast SmartCook posiada przejrzystą, de-
dykowaną pod polski rynek książkę kucharską.
Książka posiada przepisy aż na 72, typowo pol-
skie dania, podzielone na 8 grup. Dodatkowo każ-
de danie opatrzone jest zdjęciem danej potrawy,
co zwiększa intuicyjność pracy kucharza.
MANUAL COOKING
Pozwala na łatwe ustawienie trybów pracy dla do-
wolnego dania, bez potrzeby tworzenia przepisu.
Upraszcza to proces przygotowywania potraw.
REJESTR DANYCH HACCP
Piec rejestruje historię trybów pracy i parame-
trów urządzenia w systemie HACCP (System
Analizy zagrożeń I Krytycznych Punktów Kontro-
lnych). Istnieje możliwość łatwego zapisu raportu
na pamięci USB.
REGENERACJA/ PODTRZYMANIE TEMPERATURY
Regeneracja pozwala podgrzać wcześniej przy-
gotowane danie, zachowując jego walory sma-
kowe i estetyczne. Podtrzymywanie temperatury
daje możliwość wydania potraw z opóźnieniem.
GAROWANIE
Funkcja szczególnie często wykorzystywana
w piekarnictwie i cukiernictwie, służąca do kon-
troli rozrostu ciasta. Stała temperatura podczas
wyrastania ciasta zapewnia uzyskanie za każ-
dym razem wspaniałych wypieków.
PLANNING
Opóźnienie startu pracy pieca pozwala zaoszczę-
dzić czas. Zaplanowanie godzin pracy urządzenia
pozwala na przyrządzenie potrawy z długim cza-
sem przygotowania na wybraną godzinę.
STEAM CONTROL
Technologia umożliwia dokładną regulację pozio-
mu wilgotności wewnątrz komory pieca w zakre-
sie od 0 do 100%, z dokładną regulacją co 5%.
FAN CONTROL
10 poziomów regulacji wentylatora pracującego
z rewersem pozwala przygotować nawet najbar-
dziej delikatne dania. Zmieniający się kierunek
pracy wentylatora zapewnia jednakowe rozpro-
wadzenie temperatury w całej komorze pieca,
nawet przy pełnym załadunku.
CLIMA CONTROL
Sterowanie kominem umożliwia szybkie obniże-
nie wilgotności wewnątrz komory. Dodatkowo
istnieje możliwość automatycznego otwarcia
komina przed końcem pracy urządzenia, aby
uzyskać zamierzony poziom wypieczenia potraw.
DELTA T
Zaawansowany tryb wykorzystujący sondę do-
łączoną do pieca. Polega on na utrzymywaniu
stałej różnicy temperatury między wnętrzem
produktu, a komorą pieca. Wolne pieczenie obni-
ża utratę masy produktu i zapewnia idealny efekt
kulinarny.
MULTIPOINT PROBE
Pozwala na wykorzystanie dodatkowej sondy słu-
żącej do pomiaru temperatury w trzech różnych
punktach (dostępna opcjonalnie).
VACUUM PROBE
Zapewnia najwyższą precyzję pomiaru tempera-
tury wnętrza potrawy w technice gotowania próż-
niowego SOUS-VIDE. Cienka sonda, o średnicy
1,5 mm dostosowana jest do użytku z workami
próżniowymi (dostępna opcjonalnie).
FAST COOLING
Automatyczne schładzanie komory do żądanej
temperatury, dzięki czemu szybciej można za-
cząć przygotowanie następnego dania.
MULTIWASH
W zależności od poziomu zabrudzenia komory
dostępne są 3 automatyczne programy myjące.
Długość poszczególnych cykli mycia wynosi: 51’,
81’, 111’.
ALLONTIME
Tryb ułatwiający wydanie wielu dań w tym sa-
mym momencie. Przy programie AllOnTime wy-
raźny sygnał poinformuje, kiedy należy włożyć
kolejne produkty tak, aby wszystkie były gotowe
na tą samą godzinę.
MULTICOOK
Piec konwekcyjno-parowy umożliwia przygoto-
wanie wielu produktów jednocześnie, bez wza-
jemnego przenikania się smaków i aromatów.
Urządzenie może być załadowywane i rozłado-
wywane w trybie ciągłym. Urządzenie poinformu-
je użytkownika, kiedy konkretny produkt będzie
gotowy.
MULTIPREHEAT
3 tryby wstępnego nagrzewania pieca: soft
(+10 °C), medium (+20 °C), hard (+30 °C). W za-
leżności od poziomu załadowania komory moż-
liwe jest wstępne rozgrzanie komory do wyższej
temperatury.
SOUS-VIDE
Proces wolnego gotowania produktu w atmosfe-
rze próżniowej. Przy zastosowaniu tej technolo-
gii potrawy zachowują swoje wartości odżywcze,
smak i aromat. Dzięki dodatkowo dostępnej, son-
dzie sous-vide piec utrzyma optymalną tempera-
turę przygotowanego produktu.

PROSTY W OBSŁUDZE, INTUICYJNY 7" PANEL DOTYKOWY

Atrybuty

Rodzaj Urządzenia
Zasilanie elektryczne

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane lub podobne

Potrzebujesz więcej informacji? Masz pytania?
Jolanta K. A-BIS Wyposażenie Gastronomii

Zadzwoń do nas:
583 004 880
Jesteśmy do Twojej dyspozycji!

Pracujemy od 8.00 do 16.00 w dni robocze.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 583 004 880
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl