Piec Konwekcyjno-Parowy Stalgast SmartCook 7xGN 1/1 | 14 kW GAZ
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
do przechowalniOpis
7 x GN 1/1
Seria pieców konwekcyjno-parowych Stalgast SmartCook jest wyposażona w elektroniczne sterowanie dotykowe. Każdy piec z tej serii posiada wbudowaną, spersonalizowaną książkę kucharską z 72 gotowymi programami w języku polskim wraz ze zdjęciami potraw. Książka ma możliwość edycji przez użytkownika. Razem można zapisać do 120 programów w 6 etapach gotowania każdy.
PARAMETRY TECHNICZNE
umieszczony na drzwiach
FUNKCJE PIECA
Piec daje możliwość pracy na 120 programach
w aż 6 etapach.
Wszystkie piece ze sterowaniem dotykowym po-
siadają zainstalowaną książkę kucharską. Linia
Stalgast SmartCook posiada przejrzystą, de-
dykowaną pod polski rynek książkę kucharską.
Książka posiada przepisy aż na 72, typowo pol-
skie dania, podzielone na 8 grup. Dodatkowo każ-
de danie opatrzone jest zdjęciem danej potrawy,
co zwiększa intuicyjność pracy kucharza.
Pozwala na łatwe ustawienie trybów pracy dla do-
wolnego dania, bez potrzeby tworzenia przepisu.
Upraszcza to proces przygotowywania potraw.
Piec rejestruje historię trybów pracy i parame-
trów urządzenia w systemie HACCP (System
Analizy zagrożeń I Krytycznych Punktów Kontro-
lnych). Istnieje możliwość łatwego zapisu raportu
na pamięci USB.
Regeneracja pozwala podgrzać wcześniej przy-
gotowane danie, zachowując jego walory sma-
kowe i estetyczne. Podtrzymywanie temperatury
daje możliwość wydania potraw z opóźnieniem.
Funkcja szczególnie często wykorzystywana
w piekarnictwie i cukiernictwie, służąca do kon-
troli rozrostu ciasta. Stała temperatura podczas
wyrastania ciasta zapewnia uzyskanie za każ-
dym razem wspaniałych wypieków.
Opóźnienie startu pracy pieca pozwala zaoszczę-
dzić czas. Zaplanowanie godzin pracy urządzenia
pozwala na przyrządzenie potrawy z długim cza-
sem przygotowania na wybraną godzinę.
Technologia umożliwia dokładną regulację pozio-
mu wilgotności wewnątrz komory pieca w zakre-
sie od 0 do 100%, z dokładną regulacją co 5%.
10 poziomów regulacji wentylatora pracującego
z rewersem pozwala przygotować nawet najbar-
dziej delikatne dania. Zmieniający się kierunek
pracy wentylatora zapewnia jednakowe rozpro-
wadzenie temperatury w całej komorze pieca,
nawet przy pełnym załadunku.
Sterowanie kominem umożliwia szybkie obniże-
nie wilgotności wewnątrz komory. Dodatkowo
istnieje możliwość automatycznego otwarcia
komina przed końcem pracy urządzenia, aby
uzyskać zamierzony poziom wypieczenia potraw.
Zaawansowany tryb wykorzystujący sondę do-
łączoną do pieca. Polega on na utrzymywaniu
stałej różnicy temperatury między wnętrzem
produktu, a komorą pieca. Wolne pieczenie obni-
ża utratę masy produktu i zapewnia idealny efekt
kulinarny.
Pozwala na wykorzystanie dodatkowej sondy słu-
żącej do pomiaru temperatury w trzech różnych
punktach (dostępna opcjonalnie).
Zapewnia najwyższą precyzję pomiaru tempera-
tury wnętrza potrawy w technice gotowania próż-
niowego SOUS-VIDE. Cienka sonda, o średnicy
1,5 mm dostosowana jest do użytku z workami
próżniowymi (dostępna opcjonalnie).
Automatyczne schładzanie komory do żądanej
temperatury, dzięki czemu szybciej można za-
cząć przygotowanie następnego dania.
W zależności od poziomu zabrudzenia komory
dostępne są 3 automatyczne programy myjące.
Długość poszczególnych cykli mycia wynosi: 51’,
81’, 111’.
Tryb ułatwiający wydanie wielu dań w tym sa-
mym momencie. Przy programie AllOnTime wy-
raźny sygnał poinformuje, kiedy należy włożyć
kolejne produkty tak, aby wszystkie były gotowe
na tą samą godzinę.
Piec konwekcyjno-parowy umożliwia przygoto-
wanie wielu produktów jednocześnie, bez wza-
jemnego przenikania się smaków i aromatów.
Urządzenie może być załadowywane i rozłado-
wywane w trybie ciągłym. Urządzenie poinformu-
je użytkownika, kiedy konkretny produkt będzie
gotowy.
3 tryby wstępnego nagrzewania pieca: soft
(+10 °C), medium (+20 °C), hard (+30 °C). W za-
leżności od poziomu załadowania komory moż-
liwe jest wstępne rozgrzanie komory do wyższej
temperatury.
Proces wolnego gotowania produktu w atmosfe-
rze próżniowej. Przy zastosowaniu tej technolo-
gii potrawy zachowują swoje wartości odżywcze,
smak i aromat. Dzięki dodatkowo dostępnej, son-
dzie sous-vide piec utrzyma optymalną tempera-
turę przygotowanego produktu.
PROSTY W OBSŁUDZE, INTUICYJNY 7" PANEL DOTYKOWY
Atrybuty
Rodzaj | Urządzenia |
Zasilanie | gazowe |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zadzwoń do nas:
583 004 880
Jesteśmy do Twojej dyspozycji!
Pracujemy od 8.00 do 16.00 w dni robocze.