
Czy wiesz co oznacza skrót GN i na czym polega standard Gastronorm? Zobacz jakie są rozmiary i głębokości najczęściej używanych w gastronomii pojemników GN.
nie | pon | wto | śro | czw | pią | sob | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ||||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ||||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ||||
28 | 29 | 30 | 31 |
Czy wiesz co oznacza skrót GN i na czym polega standard Gastronorm? Zobacz jakie są rozmiary i głębokości najczęściej używanych w gastronomii pojemników GN.
Zmiękczanie wody jest procesem, który usuwa z wody niepożądane minerały, głównie związki wapna i magnezu. Składniki te są odpowiedzialne za powstawanie kamienia kotłowego.
Każdy użytkownik mebli ze stali nierdzewnej powinien znać sposoby ich czyszczenia i konserwacji. Zadbaj o swoje meble stosując się do kilku prostych porad.
Nie masz jeszcze pieca konwekcyjno-parowego w Twoim lokalu? 7 powodów dla których warto zmienić zdanie i dlaczego należy go stosować. Sprawdź!
Powody, o których nie miałeś pojęcia, dlaczego warto używać zmiękczonej wody w kuchni. Zobacz!
Poznaj prosty trik, dzięki któremu zmywarka do naczyń w Twoim lokalu będzie działała szybciej i będzie zużywać mniej energii. Sprawdź!
Wbrew obiegowym opiniom, właściwości magnetyczne stali nie obniżają jej odporności na korozję. Wiele osób mających do czynienia tylko ze stalą austenityczną, jest w błędzie sądząc, że każda stal nierdzewna powinna być niemagnetyczna...
Od 01 lipca 2016 roku wyróżniamy 4 klasy klimatyczne, odnoszące się do urządzeń chłodniczych lub mroźniczych. Klasy klimatyczne wskazują maksymalną temperaturę otoczenia, jaka powinna panować w miejscu instalacji urządzenia.