Zadzwoń do nas:
583 004 880
Chętnie pomożemy!
Pracujemy od 8.00 do 16.00
w dni robocze.
Okap gastronomiczny
Podczas urządzania lokalu gastronomicznego, czy to restauracji, kawiarni czy baru, trzeba pamiętać o wielu kwestiach, które pozwolą na stworzenie bezpiecznego, funkcjonalnego, a także przyjemnego estetycznie miejsca. Dzięki temu każdy, kto przekroczy próg pomieszczenia, od razu wyczuje aurę profesjonalizmu i z pewnością ją doceni. W czasie aranżacji lokalu powinniśmy wziąć także pod uwagę komfort pracowników. W końcu to on będzie bezpośrednio wpływał na ich motywacje i jakość pracy, a co za tym idzie – na renomę miejsca. Meble i sprzęt gastronomiczny powinny służyć nam przez lata długotrwałego użytkowania i intensywnego eksploatowania. Dlatego powinniśmy zwrócić się o pomoc do specjalistów. A-BIS to firma, która od lat zajmuje się dystrybucją wyposażenia gastronomicznego i mebli technologicznych. Duże doświadczenie oraz wiedza, którą aktualizujemy na bieżąco, pozwalają nam na konkurencyjność i proponowanie atrakcyjnych cen. W tej kategorii znajdziesz to, bez czego nie może obyć się żadna profesjonalna kuchnia – okapy gastronomiczne.
Okap przemysłowy – czym kierować się podczas kupna?
Kuchnia jest sercem każdego lokalu. To w niej powstają dania, które testują podniebienia naszych gości. By wszystko odbywało się zgodnie ze standardami higieniczno-sanitarnymi, należy zainwestować w wysokiej jakości okap. Okap przemysłowy to urządzenie, które pozwala na skuteczną wentylację pomieszczenia. Nie jest to jednak jego jedyna rola. Okapy pozwalają także usunąć nadmiar ciepła, pozbyć się powstałych zapachów, a także pary wodnej z powietrza. Dzięki temu poprawia się komfort pracy, ale też obniża temperatura pomieszczenia. Okap przemysłowy stanowi obowiązkowe wyposażenie w profesjonalnej gastronomii, ale urządzenia te są często używane również w domowych kuchniach. Pomagają nie tylko usuwać zapachy, ale też eliminować z powietrza tłuszcz, który dzięki temu nie osiada na ścianach i meblach. Przy zakupie warto upewnić się, czy wyposażone są w łapacz tłuszczu oraz czy filtr tłuszczu łatwo się wymienia.
Przewaga okapu ze stali nierdzewnej
Okap gastronomiczny występuje w wielu rożnych odmianach i modelach w zależności od zasady działania czy materiałów, z jakich jest wykonany, kształtu oraz zastosowania. Jednym z najpopularniejszych modeli jest okap ze stali nierdzewnej, ze względu na wytrzymałość stali i jej odporność na działanie różnych czynników. Dodatkowo jest to materiał, który łatwo się czyści, jest wygodny w użytkowaniu, a także pasuje do większości wnętrz.
Rodzaj odpowiedniego okapu zależy od tego, jak urządzona jest kuchnia – w zależności od tego możemy wybrać okap centralny, jeśli urządzenia grzewcze ustawione są na środku pomieszczenia, lub przyścienny, jeśli przy ścianie. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do kontaktu z działem handlowym.
Informacje na temat okapów przemysłowych
Przedstawiamy dodatkowe informacje dotyczące oferty okapów gastronomicznych w A-BIS:
- Okapy są wykonane ze stali nierdzewnej.
- Są produkowane na zamówienie
- W ofercie posiadamy okapy wyciągowe, wyciągowo-nawiewne, indukcyjne i inne.
- Dostępne w wielu wymiarach i opcjach.
- Cena ostateczna zależy od wybranych wymiarów i opcji.
- Wyboru wymiarów należy dokonać w konfiguratorze na stronie produktu.