Zadzwoń do nas:
583 004 880
Chętnie pomożemy!
Pracujemy od 8.00 do 16.00
w dni robocze.
Profesjonalne wózki gastronomiczne są niezbędnym sprzętem niemal w każdej związanej z gastronomią działalności. Ich używanie ułatwia logistykę i umożliwia szybsze oraz sprawniejsze wykonywanie usług. Ważne, aby wózki transportowe były przede wszystkim funkcjonalne w każdej sytuacji i bezpieczne dla przewożonej żywności. Jeżeli spełniają te warunki, mogą być bez przeszkód używane w restauracjach czy stołówkach, zwiększając tym samym również komfort osób, które odpowiadają za usługi gastronomiczne.
Wózki gastronomiczne - dostosowane do konkretnych potrzeb
Dostępne są różne warianty wózków. Gastronomiczne wózki transportowe czołowych firm produkujących sprzęt gastronomiczny (m.in. Bartscher, Hendi, Stalgast) są zaprojektowane w taki sposób, aby odpowiadać na konkretne zastosowania, na które jest zapotrzebowanie w danej sytuacji lub działalności. W ofercie znaleźć można specjalne wózki gastronomiczne do serwowania potraw, ale także wózki przeznaczone do transportu pojemników, blach, talerzy, a także wózki kelnerskie i te służące do transportu artykułów sypkich. Różni je materiał, z którego są wykonane, ale również rozmiary, w zależności od tego, na jakich gabarytach nam zależy. Są wyposażone w skrętne kółka, a także hamulce. Co jest dodatkową zaletą sprzętu, większość wózków to modele składane.
Gastronomiczne wózki transportowe – bezpieczeństwo i funkcjonalność
Wszystkie zaprezentowane w ofercie wózki transportowe charakteryzują się łatwym montażem. Nie należy się także przejmować trudnościami w czyszczeniu poszczególnych elementów. Wszystkie wózki zapewniają kompleksową ochronę różnego rodzaju przewożonych naczyń i żywności. Ich szczególnie trwała i stabilna konstrukcja sprawia, że chronią wszystkie przewożone elementy przed zbiciem bądź uszczerbkiem. Dobrze dobrany wózek transportowy minimalizuje ryzyko jakichkolwiek uszkodzeń. Dzięki starannemu wykonaniu wózków, ale również wysokiej jakości materiałom, z których zostały wykonane, wózki są odporne na zniszczenia, wszelkie uszkodzenia mechaniczne, a także korozję. Kółka nie ulegają uszkodzeniom ani nie pozostawiają po sobie śladów, nawet przy nierównym położeniu czy maksymalnym obciążeniu konkretnego wózka. Cały sprzęt jest bardzo odporny na wszelkiego rodzaju uderzenia i wstrząsy. Mocna i trwała konstrukcja wózków jest najlepszym zabezpieczeniem przed uszkodzeniami, ale także zapewnia stabilność i równowagę.
Prosty i elegancki sprzęt gastronomiczny
Wszystkie modele gastronomicznych wózków transportowych bardzo dobrze się prezentują. Są stonowane kolorystycznie i eleganckie. Każdy zachowuje klasyczną prostą formę przy jednoczesnym zachowaniu maksymalnej funkcjonalności, ponieważ poza korzyściami praktycznymi, sprzęt gastronomiczny powinien mieć dobrą prezencję. Dzięki temu mogą być one używane w każdej sytuacji, w której potrzebne są usługi gastronomiczne: w restauracjach, stołówkach, miejscach, do których zamawiany jest katering, szpitalach oraz różnego rodzaju wydarzeniach, w których wykorzystywane są usługi gastronomiczne.