Zadzwoń do nas:
583 004 880
Chętnie pomożemy!
Pracujemy od 8.00 do 16.00
w dni robocze.
Stoły ze stali nierdzewnej
Stół gastronomiczny
Stając przed wyzwaniem zaaranżowania lokalu gastronomicznego, powinniśmy wziąć pod uwagę kwestie istotne dla ergonomii przestrzennej, estetyki i wytrzymałości. Zwłaszcza jeśli przyjdzie nam wyposażać kuchnię – centralny punkt restauracji. Meble, które w niej staną, powinny być odporne na uszkodzenia, wynikające z długotrwałego użytkowania. Inną ich cechą powinno być także to, by można je w łatwy i szybki sposób czyścić. Dla wygodnej pracy potrzebujemy stołu gastronomicznego. To na nim będzie obrabiana żywność, która trafi do naszych gości. Wzmożone korzystanie i kontakt z żywnością, a także przyborami kuchennymi nie powinno powodować problemów z blatem. Dlatego warto zainwestować w sprawdzone rozwiązania i wybrać materiał, znany ze swoich wysokich właściwości – stal nierdzewną. W tej kategorii umieściliśmy stoły gastronomiczne, które ze względu na różnorodność rozmiarową, a także wariantywność kształtu idealnie wpasują się w przestrzeń każdej kuchni.
Jak wybrać stół gastronomiczny do lokalu?
Lokale gastronomiczne to miejsca, które generują specyficzne wymogi. Dobierając do nich wyposażenie, nie można o nich zapomnieć. Wybierając stół gastronomiczny, powinniśmy kierować się przede wszystkim tym, czy jest on odporny na uszkodzenia, agresywne warunki termiczne, a także chemiczne. W końcu każdy, kto choć przez chwilę pracował w branży gastronomicznej, wie, że tempo pracy jest szybkie, a temperatura często robi się wysoka. Następnym wyznacznikiem powinno być to, czy stół będzie reagował z żywnością. Ważką kwestią okazuje się także stopień skomplikowania przestrzeni. W zależności od metrażu, a także linii ściennej będziemy mogli dobrać odpowiedni rodzaj stołu.
Zalety stołów ze stali nierdzewnej
Odpowiednio dobrany, spełniający wszystkie normy sanitarne stół gastronomiczny to podstawowe wyposażenie każdego profesjonalnego zaplecza kuchennego. Przygotowywanie posiłków powinno odbywać się w ściśle określonych warunkach, pozwalających utrzymać najwyższe standardy higieniczne, a najlepiej do tego celu nadają się stoły ze stali nierdzewnej charakteryzujące się bardzo dużą odpornością, wytrzymałością i łatwością konserwacji.
Różne rodzaje stołów – narożne, przyścienne, centralne
Klientów chcących nabyć stół ze stali nierdzewnej, prosimy o skorzystanie z konfiguratora wymiarów i dobór modelu, który będzie idealnie dopasowany do danego pomieszczenia. Dobrze zaprojektowana przestrzeń kuchenna lokalu gastronomicznego zapewni komfort pracy, a stół wyposażony w blat ze stali nierdzewnej pozwoli na utrzymanie czystości i będzie służył przez wiele lat. Tego typu meble są odporne na wysokie temperatury, uszkodzenia mechaniczne, korozję oraz szkodliwy wpływ związków chemicznych powstających podczas przygotowywania żywności oraz tych, które używane są do czyszczenia i dezynfekcji powierzchni roboczych. W ofercie mamy różne rodzaje konstrukcji stołów – centralne, przyścienne, z półkami lub zamykanymi szafkami. W sprawach doboru odpowiedniego stołu zachęcamy do kontaktu z naszym działem handlowym.
Informacje – podsumowanie
Podajemy informacje na temat stołów do pracy:
- Stoły zostały wykonane ze stali nierdzewnej.
- Są produkowane na zamó
- Stoły są dostępne w wielu wymiarach i opcjach.
- Cena ostateczna zależy od wybranych wymiarów i opcji.
- Wyboru wymiarów należy dokonać w konfiguratorze na stronie produktu.