Piec do Pizzy Elektryczny NEAPOLIS 6x33 cm
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Piece Neapolis zostały zaprojektowane przez firmę Moretti Forni do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. To najmocniejsze piece elektryczne na świecie, pozwalające osiągnąć temperaturę 510°C. Są pierwszymi na rynku elektrycznymi piecami do pizzy o cechach pieca opalanego drewnem. W piecach zostały zastosowane najlepsze materiały i innowacyjna technologia w celu ograniczenia zużycia energii.
Wersja pieca Neapolis, o pojemności 6 pizz, jest wyposażona w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW, co pozwala na osiągnięcie temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut oraz utrzymanie zużycia prądu na minimalnym poziomie 6,5 kW/h. Obudowa w stylu postindustrialnym, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, elementy z żeliwa i czarnego granitu, okap z czarnej stali powodują, że piec po zainstalowaniu nadaje wyjątkowy charakter każdemu lokalowi.
KOMORA PIECZENIA
- Ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
- dół komory ze specjalnej płyty typu „BISCUIT” (biszkoptowej) o grubości 55 mm, wypalanej w temperaturze 1200˚C. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
- u góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
– DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
– DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka - górne oraz dolne grzałki umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
- podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
- izolacja z przegrodami termicznymi
- halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
- Specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
- wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
- timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca o wyznaczonej porze (np. przed przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
- ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
- możliwość zapisania 20 programów pieczenia
- wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
- termostat bezpieczeństwa.
PANEL STEROWANIA
- Maksymalna temperatura 510˚C
- elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
- termostat do monitorowania temperatury
- przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą.


DANE TECHNICZNE
*Piec składa się z komponentów, które łatwo transportować i montować.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności


Zadzwoń do nas:
583 004 880
Jesteśmy do Twojej dyspozycji!
Pracujemy od 8.00 do 16.00 w dni robocze.

