Piec do Pizzy Elektryczny NEAPOLIS 6x33 cm
towar niedostępny
do przechowalniOpis
Piece Neapolis zostały zaprojektowane przez firmę Moretti Forni do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. To najmocniejsze piece elektryczne na świecie, pozwalające osiągnąć temperaturę 510°C. Są pierwszymi na rynku elektrycznymi piecami do pizzy o cechach pieca opalanego drewnem. W piecach zostały zastosowane najlepsze materiały i innowacyjna technologia w celu ograniczenia zużycia energii.
Wersja pieca Neapolis, o pojemności 6 pizz, jest wyposażona w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW, co pozwala na osiągnięcie temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut oraz utrzymanie zużycia prądu na minimalnym poziomie 6,5 kW/h. Obudowa w stylu postindustrialnym, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, elementy z żeliwa i czarnego granitu, okap z czarnej stali powodują, że piec po zainstalowaniu nadaje wyjątkowy charakter każdemu lokalowi.
KOMORA PIECZENIA
- Ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
- dół komory ze specjalnej płyty typu „BISCUIT” (biszkoptowej) o grubości 55 mm, wypalanej w temperaturze 1200˚C. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
- u góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
– DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
– DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka - górne oraz dolne grzałki umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
- podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
- izolacja z przegrodami termicznymi
- halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
- Specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
- wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
- timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca o wyznaczonej porze (np. przed przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
- ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
- możliwość zapisania 20 programów pieczenia
- wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
- termostat bezpieczeństwa.
PANEL STEROWANIA
- Maksymalna temperatura 510˚C
- elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
- termostat do monitorowania temperatury
- przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą.
DANE TECHNICZNE
*Piec składa się z komponentów, które łatwo transportować i montować.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zadzwoń do nas:
583 004 880
Jesteśmy do Twojej dyspozycji!
Pracujemy od 8.00 do 16.00 w dni robocze.